Προώθηση: Προσφορές ημέρας από Amazon

Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966) 

Βαθμολογία ταινίας: 3.503.50 από 6 cineργούς

5 0 3.50 6
Διάρκεια:84 λεπτά
Σκηνοθεσία:Σωκράτης Καψάσκης
Σενάριο:Σωκράτης Καψάσκης
Μουσική επιμέλεια:Σοφία Μιχαλίτση
Φωτογραφία:Δημήτρης Παπακωνσταντής
Μοντάζ:[Φωτογραφία] Ντίνος Κατσουρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη:Ανδρέας Ανδρεαδάκης
Μηχανικός ήχου:Λυκούργος Βαγιάκης
Σκηνογραφία:[Φωτογραφία] Τάσος Ζωγράφος
Μακιγιάζ:Μπέλα Βελέντζα
Ηλεκτρολόγος:Νικ Αθανασάκης, Νίκος Παπαδάκης, Γιάννης Πρωτοπαππάς, Θεόδωρος Βέσσης, Μάρκος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Δεληκατερίνης
Βοηθός εικονολήπτη:Θανάσης Μπερμπεράκης
Βοηθός μοντάζ:Νίκη Λαγκαδινού, Λάκης Αντωνάκος
Βοηθός ηχοληψίας:Δημήτρης (Μίμης) Κιμωλιάτης
Φωτογράφος:Πέτρος Πεταλάς
Διεύθυνση παραγωγής:Μιχάλης Λαμπρινός, Ερρίκος Καλουτάς

Υπόθεση:Ένας νέος, επιστρέφοντας στο νησί του και στην οικογένειά του, δίνει στον εαυτό του διορία ενός μηνός για να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του. Εκεί γνωρίζει ένα ζευγάρι πλουσίων, ερωτεύεται τη γυναίκα και βρίσκεται κατηγορούμενος για κλοπή και φόνο.
Σημειώσειςγυρίστηκε στη Ρόδο
Συλλογές / Σχετικά άρθρα
 

Ηθοποιοί
[Φωτογραφία] Γιάννης ΦέρτηςΙάσων Φιλίππου 
[Φωτογραφία] Μηνάς ΧρηστίδηςΦωκάς 
[Φωτογραφία] Στέφανος ΣτρατηγόςΒασίλης 
[Φωτογραφία] Πέτρος ΦυσσούνΜακρής 
[Φωτογραφία] Άγγελος Αντωνόπουλος(εισαγγελέας) 
[Φωτογραφία] Μπέτυ ΑρβανίτηΜάρθα Φωκά 
[Φωτογραφία] Κατερίνα ΒασιλάκουΕλπίδα Λυγκέρη 
[Φωτογραφία] Τζόλυ ΓαρμπήΛυγκέρη 
[Φωτογραφία] Μαίρη ΜεταξάΦιλίππου 
Αρετή (Ρίτα) Πιτσίκα 


Κριτικές cineργών

Τα «90 λεπτά» δεν ευθύνονται και δεν επιδοκιμάζουν, ούτε αποδοκιμάζουν τις κριτικές που εμφανίζονται.

Kostas Pagonis Kostas Pagonis / 2013-09-25 23:21:22
Ένα μεγάλο ΚΡΙΜΑ. Από τη μία οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον Καψάσκη για το ευφάνταστο σενάριό του, ειδικά από τη στιγμή που σπανιότατα συνέγραφε γενικώς. Επίσης, πολύ ωραία η ιδέα του να "σκαρώσει" μια εμπορική ταινία μυστηρίου : τέτοιου είδους ταινία "υποδείκνυε" αυτό το σενάριο. Κατάφερε δε να προσελκύσει ένα αντικειμενικά υπερ-επαρκές καστ (με το οποίο πολλοί δημιουργοί θα ήθελαν να δουλέψουν) ! Στην εφαρμογή όμως είχαμε σοβαρά "θέματα" : πρώτα πρώτα (και βάσει της πλούσιας πλοκής που ο ίδιος κατέστρωσε !) πολλά σημεία που έπρεπε να τονίσει ή να δραματοποιήσει απέφυγε αδικαιολόγητα να το κάνει ! Απεναντίας, δεν απέφυγε ορισμένες αχρείαστες σκηνές. Δεύτερον, έδειξε συστηματική αδυναμία καθ' όλη τη διάρκεια του έργου να δημιουργήσει το Νο 1 ζητούμενο σ' αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή σασπένς - ατμόσφαιρα μυστηρίου ! Τρίτον, εξίσου σημαντικό (όσο κι αν μπορεί να φαίνεται δευτερεύον) : δεν "επένδυσε" καθόλου στο θέμα "μουσική κάλυψη", στοιχείο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ για ταινίες σαν αυτή : φυσικά, ως αποτέλεσμα, το φιλμ αυτο-υπονομεύτηκε στο μέγιστο βαθμό, καθώς τα πλήρως άσχετα μουσικά θέματα που ακούγονται σε πολλά σημεία εκνευρίζουν αφάνταστα ! Η δε καθοδήγηση των ηθοποιών δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη, η κλάση ορισμένων καλύπτει σημαντικά το κενό αυτό, όχι πλήρως όμως.
Όλα αυτά που προανέφερα "σηκώνουν" αρκετή ανάλυση, την οποία όμως δε μου επιτρέπει η υπομονή σας ! Προσθέστε και την κακή ηχοληψία σε ορισμένα σημεία.
Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία όπως αντιλαμβάνεστε. Αν, παρόλα αυτά, είστε πολύ μεγάλος/η φαν αυτού του είδους των φιλμ, δε θα σας αποτρέψω να τη δείτε, εν μέρει (πιθανολογώ ότι) θα την ευχαριστηθείτε .. Θεωρείτε χρήσιμη αυτήν την κριτική; ☺ 1 Κινηματογράφος   Ασπρόμαυρη