Νέος τρόπος αναζήτησης

Μετά από αναφορές cineργών, σχετικά με τη μη σωστή λειτουργία της αναζήτησης στα «90 λεπτά», από σήμερα αλλάζει ο τρόπος των αναζητήσεων στο δικτυακό τόπο, ώστε να είναι πιο λειτουργικός και τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να εμφανίζονται σε νέα σελίδα.

Η θέση του χώρου αναζήτησης παραμένει σταθερή, επάνω αριστερά στο μενού επιλογών, όπως φαίνεται και στη διπλανή εικόνα· υπάρχουν όμως οι παρακάτω αλλαγές:

  • η αναζήτηση ΔΕ γίνεται πλέον μέσω της μηχανής αναζήτησης του google, αλλά εσωτερικά στα «90 λεπτά». Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται η δυνατότητα χρήσης συνωνύμων ή ανορθόγραφων λέξεων ή φράσεων. Πλέον λέξεις ή φράσεις που είναι γραμμένες με greeklish ή ανορθόγραφα (π.χ. «γινέκες», αντί για «γυναίκες») ΔΕ θα επιστρέφουν αποτελέσματα, ΕΚΤΟΣ αν όντως υπάρχουν αποτελέσματα με αυτήν την ορθογραφία.
  • τα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται πλέον (α) κάτω από το πλαίσιο κειμένου της αναζήτησης και (β) ΑΜΕΣΑ, κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει ο επισκέπτης το πλήκτρο “enter”. Απλά ο επισκέπτης επιλέγει το αποτέλεσμα που τον ενδιαφέρει και οδηγείται στη σχετική σελίδα.
  • οι αναζητήσεις γίνονται πλέον μόνο στο δικτυακό τόπο των «90 λεπτών» και όχι όπως παλιότερα και σε «συγγενείς» δικτυακούς τόπους (αυτή η δυνατότητα δεν ήταν πολύ χρήσιμη τελικά, καθώς τα άλλα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα),
  • επί του παρόντος, δεν είναι δυνατή η συνδυαστική αναζήτηση όπως παλιά, π.χ. «Φωτόπουλος Σταυρίδης»,
  • τέλος, με το νέο τρόπο αναζήτησης, μπορεί ο επισκέπτης να εισάγει μόνο ένα μέρος του όρου αναζήτησης και όχι ολόκληρη τη λέξη, π.χ. ψάχνοντας για «μερ» έχουμε αποτελέσματα που περιέχουν τις λέξεις: ημέρα, μερικοί, ξημέρωμα, κ.λπ.

Συνεχίζουμε… 👷

Σχολιάστε