Δύο συγκινητικές ταινίες μικρού μήκους

Γενικά

Οι ταινίες μικρού μήκους είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία από μόνες τους και, δυστυχώς, δεν έχουν ακόμη την υποστήριξη που τους πρέπει, ούτε από την τηλεόραση (για να μπορεί να τις δει περισσότερος κόσμος), ούτε από τα “90 λεπτά” (αν και κάτι υπάρχει στα σχέδια μας για το μέλλον και η κατάσταση θα αλλάξει, επί του παρόντος έχουμε ελάχιστες πληροφορίες γι’ αυτές).

Σήμερα όμως θέλω να γράψω για δύο ταινίες, τις οποίες οι δημιουργοί τους έχουν διαθέσει στο δίκτυο, μέσω του youtube, για να μπορούν να τις δουν όσοι ενδιαφέρονται.

Κοινά χαρακτηριστικά

Δεν είναι οι μοναδικές ταινίες μικρού μήκους που διατίθενται νόμιμα, μέσω των δημιουργών τους, στο δίκτυο. Επέλεξα ωστόσο τις συγκεκριμένες, επειδή έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά: πρώτα απ’ όλα είναι και οι δύο πολύ συγκινητικές, σίγουρα κάτι μέσα σας θα αναθαρρήσει αφού τις δείτε. Έπειτα, γυρίστηκαν σχεδόν την ίδια περίοδο και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι και στις δύο δύο άνδρες, ένας μεγαλύτερος και ένας μικρότερος, και το μάθημα ζωής το προσφέρει ο ένας στον άλλο χιαστί (δηλαδή στη μία ταινία ο μεγαλύτερος και στην άλλη ο μικρότερος).

Οι ταινίες

Οι δύο ταινίες λοιπόν είναι:

Σχολιάστε