Διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμού

Παρατηρώ τελευταία μία αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν να εγγραφούν στα «90 λεπτά», ώστε να βαθμολογούν και να γράφουν κριτικές για τις ταινίες ή να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους (θετικές και αρνητικές) για τους ηθοποιούς και τους άλλους συντελεστές των ταινιών. Αυτό είναι καλό σημάδι, αποκτούμε έτσι, σιγά σιγά, μια καλύτερη εικόνα για τα πιο δημοφιλή άτομα και τις πιο αγαπημένες ταινίες, πέραν των κατατάξεων μέσω του αριθμού των επισκέψεων.

Όμως μου φαίνεται περίεργο το γεγονός της μη ενεργοποίησης του 1/3 των νέων λογαριασμών και είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό για να αγνοηθεί, έτσι αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο μήπως και βρούμε την απάντηση.

Εξηγώ: προσπάθησα κατά τη διαδικασία εγγραφής να περιορίσω, όσο είναι δυνατόν, τις ψεύτικες εγγραφές. Έτσι, μετά την αρχική συμπλήρωση των στοιχείων κάποιου καινούριου μέλους, ο λογαριασμός του δεν ενεργοποιείται άμεσα αλλά πρέπει πρώτα το νέο μέλος να επισκεφθεί μία ιστοσελίδα (μοναδική για το κάθε μέλος) που του αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση που έχει δηλώσει. Αφού ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός, ο επισκέπτης (ή η επισκέπτρια) μπορεί να συμμετέχει χωρίς κάποια άλλη διαδικασία.

Αυτή η μέθοδος πιστεύω ότι είναι αρκετά απλή. Όμως, αν δείτε την αρχική σελίδα, θα παρατηρήσετε ότι μόλις οι 2 στους 3 ενεργοποιούν τελικά το λογαριασμό τους!

Εσείς τι νομίζετε; Είναι δύσκολη η διαδικασία ή δεν εξηγείται καλά με τα μηνύματα που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία εγγραφής;

One Reply to “Διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμού”

  1. Αγαπω τον Ελληνικο κινηματογραφο οσο και εσεις!
    Αθελω λοιπον να σασ στειλω ενα χαιρετισμο και να σασ ενηνμερωσω επεισης οτι εχω δημιουργησει ενα forum που φερει το τιτλο”ΟΜΑΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ”
    Οσοι πιστοι προσελθετε…..

    Ευχαριστω πολυ!

Σχολιάστε