Νίκη Τριανταφυλλίδη

Τόπος γέννησης: Αθήνα
( 1942 - 13 Μαΐου 2013)
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλου Κατσέλη.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Τη δεκαετία του '90 ίδρυσε το Θέατρο «Τριανταφυλλίδη» στην πλατεία Βάθη.
Παντρεύτηκε τον Κώστα Μεσσάρη
Φωτογραφία: Νίκη Τριανταφυλλίδη

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Ουρανός (1962)
  2. Αμόκ (1963) [Ρένα]
  3. Ο κράχτης (1964) [Μίνα]
  4. Βρώμικη πόλις (1965) [Άννα Λιάσκη]
  5. Η μοίρα του αθώου (1965) [Μαρούλα Αμπάρα]
  6. Αντίο για πάντα (1967) [Λίζα]
  7. Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν (1967) [Άννα Οικονόμου]
  8. Ψωμί για ένα δραπέτη (1967) [Ειρήνη]
  9. Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Χρύσα]
  10. Το νυφοπάζαρο (1969) [Μίλυ]
  11. Μεγάλες προσδοκίες (1970) [Ειρήνη]
  12. Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Πασχαλιά Βελούση]
  13. Όμορφες μέρες (1970) [Χριστίνα]
  14. Σε ικετεύω αγάπη μου (1970) [Μάρθα]
  15. Ευριδίκη ΒΑ 2Ο37 (1975)
Η Νίκη Τριανταφυλλίδη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης έπαιξαν μαζί σε 4 ταινίες.

Οι ταινίες που συμμετείχε η Νίκη Τριανταφυλλίδη, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.67 (161 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη έχει μέχρι τώρα 7 θετικές γνώμες από 7 cineργούς (100 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 7 αρνητικές γνώμες 0 πρόσωπο εβδομάδας1




Σχόλια επισκεπτών

Για να γράψετε κάποιο σχόλιο, πατήστε πρώτα το σχετικό σύνδεσμο κάτω από το χώρο του σχολίου για την είσοδό σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.