Παναγιώτης Καραβουσάνος

Τόπος γέννησης: Αθήνα
( 1908 - 1973)
Μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως μπάσος

Μετείχε στην Εθνική Αντίσταση ως μέλος του ΕΑΜ
Φωτογραφία: Παναγιώτης Καραβουσάνος

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Οι απάχηδες των Αθηνών (1950)
  2. Ο Μίκης και ο Φίκης / Προπαντός ψυχραιμία (1951) [(αστυνομικός)]
  3. Το σωφεράκι (1953) [(οδηγός μικρού αυτοκινήτου)]
  4. Γκολ στον έρωτα (1954) [Θανάσης]
  5. Τζο ο τρομερός (1955) [(μπράβος Καλλίρη)]
  6. Γραφείο συνοικεσίων (1956) [(υποψήφιος γαμπρός)/(δράκος)]
  7. Δολλάρια και όνειρα (1956)
  8. Μια ζωή την έχουμε! (1958) [(γείτονας)]
  9. Η λίμνη των στεναγμών / Η κυρα Φροσύνη και ο Αλή πασάς (1959)
  10. Κρυστάλλω (1959) [(αδελφός Διαμάντως)]
  11. Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Πανάγος Μπέρμπερης]
  12. Never on Sunday [Ποτέ την Κυριακή] (1960) [Σπύρος]
  13. Για σένα την αγάπη μου (1960)
  14. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Στυλιανίδης]
  15. Μανταλένα (1960) [(νησιώτης)]
  16. Τα κίτρινα γάντια (1960) [(άνδρας στα πευκάκια)]
  17. Τα ντερβισόπαιδα (1960) [(κηπουρός)]
  18. Το αγρίμι (1960) [Διονύσης]
  19. Το κλωτσοσκούφι (1960) [(φορτηγατζής)]
  20. Ζητείται ψεύτης (1961) [Πατατιάς]
  21. Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Κοσμάς]
  22. Δουλειές του ποδαριού (1962)
  23. Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Μοχάμεντ Άμπετ]
  24. Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)
  25. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [Βαγγέλης]
  26. Τρίτη και 13 (1963) [Βάγγος]
  27. Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Τζακ]
  28. Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [(φυλακισμένος)]
  29. Ο καταφερτζής (1964) [(οδοντίατρος)]
  30. Τα 201 καναρίνια (1964)
  31. Είναι ένας... τρελλός τρελλός Βέγγος (1965)
  32. Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [καπετάν-Πέτρος]
  33. Ο μετανάστης (1965) [Διόμας]
  34. Ο ουρανοκατέβατος (1965) [Μπακατσούλας]
  35. Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Καρανταούνης]
  36. Το βλακόμουτρο (1965)
  37. Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [(επιβάτης ταξί)]
  38. Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [(κρατούμενος)]
  39. Οι κυρίες της αυλής (1966) [(νέος περιπτεράς)]
  40. Φίφης ο ακτύπητος (1966) [Μανωλιός Γιαταγανάκης]
  41. Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Πολύδωρος]
  42. Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Καραμπακούλας]
  43. Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [(πλασιέ)]
Ο Παναγιώτης Καραβουσάνος και ο Θανάσης Βέγγος έπαιξαν μαζί σε 14 ταινίες.

Οι ταινίες που συμμετείχε ο Παναγιώτης Καραβουσάνος, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.66 (1245 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]

Ο Παναγιώτης Καραβουσάνος έχει μέχρι τώρα 18 θετικές γνώμες από 18 cineργούς (100 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 18 αρνητικές γνώμες 0 πρόσωπο εβδομάδας1




Σχόλια επισκεπτών

Για να γράψετε κάποιο σχόλιο, πατήστε πρώτα το σχετικό σύνδεσμο κάτω από το χώρο του σχολίου για την είσοδό σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.