Κώστας Παπαχρήστος

Τόπος γέννησης: Βόλος
( 1916 - 1995)
Αδελφός του Νίκου Παπαχρήστου
Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Σερεμέτη
Φωτογραφία: Κώστας Παπαχρήστος

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Ο γρουσούζης (1952) [(καταστηματάρχης)]
  2. Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953) [(αστυνόμος)]
  3. Το σωφεράκι (1953) [(καφετζής)]
  4. Γκόλφω (1955) [Γιωργούλας]
  5. Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955) [(διοικητής χωροφυλακής Πλατανιάς)]
  6. Η καφετζού (1956) [(διοικητής αστυνομικού τμήματος)]
  7. 3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957) [(φίλος Λιάνας)]
  8. Η θεία από το Σικάγο (1957) [(αστυφύλακας)]
  9. Το αμαξάκι (1957) [(διοικητής αστυνομικού τμήματος)]
  10. Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Κώστας]
  11. Μόνο για μια νύχτα (1958) [(καπετάνιος)]
  12. Αστέρω (1959) [Μήτσος]
  13. Ένας βλάκας και μισός (1959)
  14. Έρωτας... με δόσεις (1959) [(εφοριακός)]
  15. Νταντά με το ζόρι (1959) [(αστυνόμος)]
  16. Ο Ηλίας του 16ου (1959) [(αρχιφύλακας)]
  17. Άντρας είμαι και... το κέφι μου θα κάνω! (1960) [(μάγκας στο γλέντι)]
  18. Η αυγή του θριάμβου (1960) [(ασυρματιστής)]
  19. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Παντελής Ζερβουλάκης]
  20. Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960) [Κώστας Χρήστου]
  21. Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960) [(διοικητής)]
  22. Το κλωτσοσκούφι (1960) [Σταύρος]
  23. Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [(τροχονόμος)]
  24. Χριστίνα (1960) [(αστυνόμος)]
  25. Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [(υποπλοίαρχος)]
  26. Ο καλός μας άγγελος (1961) [(αστυφύλακας)]
  27. Ο σκληρός άντρας (1961) [Μίστος Ντάβαρης]
  28. Γαμπρός για κλάματα (1962) [(αστυνόμος)]
  29. Λαφίνα (1962) [Δημούλας]
  30. Νόμος 4000 (1962) [(αστυνομικός)]
  31. Ο ατσίδας (1962) [(αδελφός κοπέλας Γρηγόρη)]
  32. Ο διάβολος κ’ η ουρά του (1962) [Παναγιώτης Γιουρής]
  33. Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [(αστυνόμος)]
  34. Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)
  35. Ο καζανόβας (1963) [(αστυνόμος)]
  36. Ο τρελλάρας (1963) [(αστυνόμος)]
  37. Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [(αστυνόμος)]
  38. Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [(αστυνόμος)]
  39. Όσα κρύβει η νύχτα (1963) [(αστυνόμος)]
  40. Παλληκαράκια της παντρειάς (1963) [(εφοριακός)]
  41. Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [(αστυνόμος)]
  42. Η σωφερίνα (1964) [(αστυφύλακας)]
  43. Κάτι να καίη (1964) [Αποστόλης]
  44. Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [(αστυνόμος)]
  45. Οι κληρονόμοι (1964) [(αξύριστος πελάτης)]
  46. Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [(υπαστυνόμος)]
  47. Εγκατάλειψη (1965) [(γιατρός)]
  48. Επιστροφή (1965) [(αξιωματικός στο Κάιρο)]
  49. Τέντυ μπόυ... αγάπη μου (1965) [(εργολάβος)]
  50. Το φυλαχτό της μάνας (1965) [(αστυνόμος)]
  51. Ησαΐα χόρευε (1966) [(αστυνόμος)]
  52. Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
  53. Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [(αστυνομικός)]
  54. Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [(αστυνόμος)]
  55. Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967) [Αγησίλαος Μερμινόπουλος]
  56. Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  57. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967) [(αξιωματικός)]
  58. Τα δολλάρια της Ασπασίας (1967) [(υπαστυνόμος)]
  59. Χαρτορίχτρα (1967) [(λγος) Γεωργίου]
  60. Επιχείρηση Απόλλων (1968)
  61. Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [(αστυνόμος)]
  62. Ο πιο καλός ο μαθητής (1968) [(αστυνομικός)]
  63. Οικογένεια Χωραφά (1968)
  64. Στα σύνορα της προδοσίας (1968) [(σχης)]
  65. Αλτ! Και σ’ έφαγα (1969) [(ταγματάρχης)]
  66. Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [(αστυνόμος)]
  67. Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [(ανχης) Χαράλαμπος Γκιζώρης]
  68. Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Σ.Π.]
  69. Ο πρόσφυγας (1969)
  70. ΟΧΙ (1969)
  71. Το... θύμα (1969) [(γιατρός)]
  72. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [(αστυνόμος)]
  73. Conflict of emotions / Αδιέξοδο (1970) [(αστυνόμος)]
  74. Έμπαινε Μανωλιό (1970) [(αστυνόμος)]
  75. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Τζίμης]
  76. Μεγάλες προσδοκίες (1970)
  77. Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
  78. Θύμιος... ο δαιμόνιος ντετέκτιβ / Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971) [(ανακριτής)]
  79. Ο αήττητος (1971) [(αστυνόμος)]
  80. Ο παραγυιός μου ο ραλλίστας (1971) [(εκπρόσωπος αμερικανικής πρεσβείας)]
  81. Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [Μπενάς]
  82. Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971) [(λοχαγός για παραλαβή αιχμαλώτων)]
  83. Αντάρτες των πόλεων (1972) [(τχης) Κώστας]
  84. Έρωτας και προδοσία (1972)
  85. Με φόβον και πάθος (1972) [Θανάσης]
  86. Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) [(διοικητής αστυνομικού τμήματος)]
  87. Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972) [(υπαστυνόμος)]
  88. Παύλος Μελάς (1974)
  89. Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
  90. Κορόιδο Ρωμιέ!.. (1981)
  91. Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981) [(αρχηγός επιτελείου)]
  92. Ο τελευταίος... άντρας (1981) [(αστυνόμος)]
  93. Ο καμικάζι τσαντάκιας (1982) [(διευθυντής εργοστασίου)]
  94. Σατανάδες στα σχολεία (1982) [Δημητρίου]
  95. Τα σαΐνια (1982) [(αστυνομικός)]
  96. Λούφα και παραλλαγή (1984) [(στρατηγός)]
  97. Νειάτα στη λάσπη (1984) [(υπαστυνόμος) Κώστας]
  98. Μπλέξαμε τις γυναίκες μας (1985) [Καλαβρέζος]
  99. Ο πρασινοφρουρός (1985) [(διευθυντής) Πιάτσας]
  100. Έλα να... αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλιγκ) (1986) [παπα-Γιώργης]
  101. Το φρικιό (1986) [(αστυνόμος)]
  102. Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [(αστυνόμος)]
  103. Κομμάντος και βλήμματα (1987) [(διοικητής)]
  104. Μια πολιτσμάνα του σαματά η μάνα (1987) [(υπαστυνόμος)]
  105. Ο βιντεάκιας (1987) [(αστυνόμος)]
  106. Παλικάρι στα θρανία (1987) [(πατέρας Ελένης)]
  107. Παπαδίστικη κομπανία νο3 (1987) [Πρήξης]
  108. Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω (1987) [(καπετάνιος)]
  109. Ρόδα τσάντα... και κοπάνα νο 4 (1987) [Φίλιππας]
  110. Χαμός στο Αιγάλεω σίτυ (1987)
  111. Ένας τρελλός θα μας σώσει (1988)
  112. Ο όρκος του μίσους (1989) [(αστυνομικός)]
  113. Ο παραχαράκτης (1989) [Βαραββάς Καρανταβάς]
  114. Πεινασμένος και τζέντλεμαν (1989) [(πρόεδρος ΚΤΕΛ Καβάλας)]

Κοστούμια / ενδυματολόγος

  1. Η χαραυγή της νίκης (1971)
  2. Ο βιντεάκιας (1987)

Στολές (στρατιωτικές, αστυνομικές)

  1. Προδοσία (1964)
  2. Το μπλόκο (1965)
  3. Οι ένοχοι (1966)
  4. Ο 13ος (1967)
  5. Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  6. Μπροστά στην αγχόνη (1968)
  7. Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
  8. Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)
  9. Το νησί της Αφροδίτης (1969)
  10. Μεγάλες προσδοκίες (1970)
  11. Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
  12. Η λιτανεία των ηρώων (1970)
  13. Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
  14. Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
  15. Έρωτας και προδοσία (1972)
  16. 1922 (1978)
  17. Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
  18. 17 σφαίρες για έναν άγγελο (1980)
  19. Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
  20. Το μεγάλο κανόνι (1981)
  21. Το κόκκινο τρένο (1982)
  22. Άρπα-Colla (1982)
  23. Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
  24. Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
  25. Καραβάν σαράι (1986)
  26. Βία & γοητεία (1989)

Φροντιστήριο

  1. Γκόλφω (1955)
  2. Δελησταύρου και υιός (1957)
  3. Είμαι αθώος (1960)
  4. Εγκατάλειψη (1965)
  5. Τέντυ μπόυ... αγάπη μου (1965)
  6. Οι ένοχοι (1966)
Ο Κώστας Παπαχρήστος και ο Νίκος Φέρμας έπαιξαν μαζί σε 24 ταινίες.

Οι ταινίες που συμμετείχε ο Κώστας Παπαχρήστος, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.62 (2161 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]
3.52 (23 βαθμολογήσεις) [Κοστούμια / ενδυματολόγος]
3.49 (428 βαθμολογήσεις) [Στολές (στρατιωτικές, αστυνομικές)]
3.57 (97 βαθμολογήσεις) [Φροντιστήριο]

Ο Κώστας Παπαχρήστος έχει μέχρι τώρα 20 θετικές γνώμες από 20 cineργούς (100 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 20 αρνητικές γνώμες 0 πρόσωπο εβδομάδας0




Σχόλια επισκεπτών

Για να γράψετε κάποιο σχόλιο, πατήστε πρώτα το σχετικό σύνδεσμο κάτω από το χώρο του σχολίου για την είσοδό σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.