Γιώργος Βελέντζας

Τόπος γέννησης: Αθήνα
Φωτογραφία: Γιώργος Βελέντζας

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Τα αρραβωνιάσματα (1950) [(φίλος Δημητρού)]
  2. Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [(ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου)]
  3. Μόνο για μια νύχτα (1958) [(τσιλιαδόρος)]
  4. Ένας βλάκας και μισός (1959) [(χωροφύλακας δικαστηρίου)]
  5. Μπουμπουλίνα (1959)
  6. Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Μήτρος]
  7. Ταξείδι με τον έρωτα (1959) [(μπάρμαν πλοίου)]
  8. Ένας άντρας με φιλότιμο / Το χαμίνι (1960) [Θανάσης]
  9. Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
  10. Κασσιανή (1960)
  11. Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960)
  12. Στρατιώτες δίχως στολή (1960) [(γιατρός)]
  13. Το αγρίμι (1960) [(γιατρός)]
  14. Τυφλός άγγελος (1960)
  15. Χριστίνα (1960) [(αστυνομικός)]
  16. Αλλοίμονο στους νέους (1961) [(γιατρός)]
  17. Έξω οι κλέφτες (1961) [(πλανόδιος οπωροπώλης)]
  18. Μυρτιά (1961) [Γιώργης Τραμουντάνης]
  19. Χαμένα όνειρα (1961) [(ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου)]
  20. Δουλειές του ποδαριού (1962)
  21. Εταιρία θαυμάτων (1962) [(αστυφύλακας)]
  22. Η μεγάλη θυσία (1962) [Βασίλης]
  23. Κορόιδο γαμπρέ (1962) [(ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενου καταστήματος)]
  24. Ο ταξιτζής (1962) [Κοσμάς]
  25. Το κορίτσι του λόχου (1962) [(λοχίας) Ιωάννης Δαλιανίδης]
  26. Αγάπησα και πόνεσα (1963) [Μενέλαος]
  27. Αμόκ (1963) [(αστυνόμος)]
  28. Για λίγη στοργή (1963) [(γιατρός)]
  29. Μάνα γιατί με γέννησες / Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [Χρήστος Ασήκογλου]
  30. Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Κώτσος]
  31. Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Αρίστος]
  32. Ο ταυρομάχος προχωρεί!.. (1963) [Πανάγος]
  33. Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)
  34. Οι καθώς πρέπει (1963) [(εισαγγελέας)]
  35. Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [(αστυνομικός)]
  36. Πληγωμένες καρδιές (1963) [(γιατρός)]
  37. Της κακομοίρας (1963) [Μήτσος]
  38. Το μεροκάματο του πόνου (1963) [(αστυνόμος)]
  39. Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [(καθηγητής)]
  40. Αδικημένη (1964)
  41. Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Βαγγέλης]
  42. Ένας ζόρικος δεκανέας (1964) [(υπλγος)]
  43. Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [(αστυνομικός)]
  44. Η σωφερίνα (1964) [(φωτογράφος)]
  45. Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [(αστυνόμος)]
  46. Κάτι να καίη (1964) [(ρεσεψιονίστ)]
  47. Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Θανάσης]
  48. Οι κληρονόμοι (1964) [(πελάτης κουρείου)]
  49. Πόνεσα πολύ για σένα (1964) [Ανέστης Μάρτζικας]
  50. Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [(γκαρσόνι)]
  51. Διχασμός (1965) [καπετάν-Γρηγόρης]
  52. Η μοίρα του αθώου (1965) [Θοδωρής]
  53. Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [Θανάσης Βασιλείου]
  54. Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Σταύρος]
  55. Ο μετανάστης (1965) [(χωροφύλακας)]
  56. Ο ουρανοκατέβατος (1965) [(αστυνομικός)]
  57. Περιφρόνα με γλυκειά μου (1965) [Γιώργης]
  58. Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Γιάννης]
  59. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [(αφεντικό μπαρ)]
  60. Το φυλαχτό της μάνας (1965)
  61. Δοκιμασία (1966) [Ελευθερίου]
  62. Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [(χωροφύλακας)]
  63. Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ! (1966) [(γιατρός)]
  64. Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [(αστυνόμος) Γκότσης]
  65. Κούνια που σε κούναγε... (1966) [Αλέκος]
  66. Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
  67. Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966) [(αστυνομικός)]
  68. Ο κατατρεγμένος (1966) [Σήφης]
  69. Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
  70. Οι ένοχοι (1966)
  71. Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966) [Απόστολος Μούργος]
  72. Σκλάβοι της μοίρας (1966) [(αστυνόμος)]
  73. Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
  74. Αντίο για πάντα (1967) [Τέλης]
  75. Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Μίλτος Γεραλής]
  76. Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
  77. Τα δολλάρια της Ασπασίας (1967) [Ανέστης]
  78. Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Γιώργης Δαμίγος]
  79. Ξεριζωμένη γενηά (1968) [(αξιωματικός)]
  80. Ο μαχαραγιάς (1968) [(αστυνόμος)]
  81. Ο πεθερόπληκτος (1968) [(πρόεδρος δικαστηρίου)]
  82. Ο τσαχπίνης (1968) [(αστυνομικός)]
  83. Ποιος Θανάσης!! (1968) [Παντελής]
  84. Στα σύνορα της προδοσίας (1968) [Δήμου]
  85. Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [(εκφωνητής Ρ/Σ)]
  86. Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  87. Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
  88. Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [«γιατρός»]
  89. Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [Σωτήρης]
  90. Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [(δεσμοφύλακας)]
  91. Η δίκη ενός αθώου (1969) [(συνήγορος υπεράσπισης)]
  92. Η κραυγή μιας αθώας (1969) [Διονύσιος Παλαιολόγος]
  93. Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [(σχης)]
  94. Η σφραγίδα του Θεού (1969) [(αστυνόμος)]
  95. Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
  96. Ο πρόσφυγας (1969) [(εισαγγελέας)]
  97. Φίλησέ με πριν φύγης για πάντα (1969) [Ευστράτιος Ζαφειρίου]
  98. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [Μουσταφά]
  99. Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Σταμάτης]
  100. Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [Μικές]
  101. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Δημήτρης]
  102. Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [Μηνάς]
  103. Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
  104. Η λιτανεία των ηρώων (1970) [(καλόγερος)]
  105. Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  106. Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Γεράσιμος Πανουργιάς]
  107. Το παιδί της μαμάς (1970) [Γρηγόρης]
  108. Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Λεούσης]
  109. Η χαραυγή της νίκης (1971) [(σχης) Πετρίδης]
  110. Θύμιος... ο δαιμόνιος ντετέκτιβ / Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971) [(μέλος συμμορίας)]
  111. Ο αήττητος (1971) [(πρόεδρος δικαστηρίου)]
  112. Ο κυρ’ Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Νικόλας]
  113. Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971) [(ενωμοτάρχης)]
  114. Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [(αστυνομικός) Ευάγγελος]
  115. Ανήλικες αμαρτωλές (1972)
  116. Έρωτας και προδοσία (1972) [(τχης) Θεοδώρου]
  117. Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [Χριστόφορος]
  118. Ο τσαρλατάνος (1973) [(αστυνόμος)]
  119. Τα χρόνια της οργής (1973)
  120. Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Μανώλης]
  121. Ο ήλιος του θανάτου (1978) [(ταχυδρόμος)]
  122. Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Αναστάσης]
  123. Σωτήρης ο κροκοδειλάκιας (1987) [Παυλίδης]
  124. Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (1997) [Ηλίας]
  125. Το αίνιγμα (1998) [(δάσκαλος)]
  126. Παίζει ο Θεός με το αλατοπίπερο... (2003) [(παππούς)]
  127. Η καρδιά του κτήνους (2005) [(ιερέας γάμου)]
Ο Γιώργος Βελέντζας και ο Γιώργος Λουκάκης έπαιξαν μαζί σε 28 ταινίες.

Οι ταινίες που συμμετείχε ο Γιώργος Βελέντζας, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.39 (1646 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]

Ο Γιώργος Βελέντζας έχει μέχρι τώρα 26 θετικές γνώμες από 30 cineργούς (87 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 26 αρνητικές γνώμες 4 πρόσωπο εβδομάδας1