Γιώργος Βελέντζας

Τόπος γέννησης: Αθήνα
Φωτογραφία: Γιώργος Βελέντζας

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Τα αρραβωνιάσματα (1950) [(φίλος Δημητρού)]
  2. Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [(ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου)]
  3. Μόνο για μια νύχτα (1958) [(τσιλιαδόρος)]
  4. Ένας βλάκας και μισός (1959) [(χωροφύλακας δικαστηρίου)]
  5. Μπουμπουλίνα (1959)
  6. Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Μήτρος]
  7. Ταξείδι με τον έρωτα (1959) [(μπάρμαν πλοίου)]
  8. Ένας άντρας με φιλότιμο / Το χαμίνι (1960) [Θανάσης]
  9. Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
  10. Κασσιανή (1960)
  11. Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960)
  12. Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960) [(Άγγλος αξιωματικός)]
  13. Στρατιώτες δίχως στολή (1960) [(γιατρός)]
  14. Το αγρίμι (1960) [(γιατρός)]
  15. Τυφλός άγγελος (1960)
  16. Χριστίνα (1960) [(αστυνομικός)]
  17. Αλλοίμονο στους νέους (1961) [(γιατρός)]
  18. Έξω οι κλέφτες (1961) [(πλανόδιος οπωροπώλης)]
  19. Μυρτιά (1961) [Γιώργης Τραμουντάνης]
  20. Χαμένα όνειρα (1961) [(ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου)]
  21. Δουλειές του ποδαριού (1962)
  22. Εταιρία θαυμάτων (1962) [(αστυφύλακας)]
  23. Η μεγάλη θυσία (1962) [Βασίλης]
  24. Κορόιδο γαμπρέ (1962) [(ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενου καταστήματος)]
  25. Ο ταξιτζής (1962) [Κοσμάς]
  26. Το κορίτσι του λόχου (1962) [(λοχίας) Ιωάννης Δαλιανίδης]
  27. Αγάπησα και πόνεσα (1963) [Μενέλαος]
  28. Αμόκ (1963) [(αστυνόμος)]
  29. Για λίγη στοργή (1963) [(γιατρός)]
  30. Μάνα γιατί με γέννησες / Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [Χρήστος Ασήκογλου]
  31. Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Κώτσος]
  32. Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963) [(θαμώνας καμπαρέ)]
  33. Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Αρίστος]
  34. Ο ταυρομάχος προχωρεί!.. (1963) [Πανάγος]
  35. Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)
  36. Οι καθώς πρέπει (1963) [(εισαγγελέας)]
  37. Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [(αστυνομικός)]
  38. Πληγωμένες καρδιές (1963) [(γιατρός)]
  39. Της κακομοίρας (1963) [Μήτσος]
  40. Το μεροκάματο του πόνου (1963) [(αστυνόμος)]
  41. Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [(καθηγητής)]
  42. Αδικημένη (1964)
  43. Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Βαγγέλης]
  44. Ένας ζόρικος δεκανέας (1964) [(υπλγος)]
  45. Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [(αστυνομικός)]
  46. Η σωφερίνα (1964) [(φωτογράφος)]
  47. Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [(αστυνόμος)]
  48. Κάτι να καίη (1964) [(ρεσεψιονίστ)]
  49. Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Θανάσης]
  50. Οι κληρονόμοι (1964) [(πελάτης κουρείου)]
  51. Πόνεσα πολύ για σένα (1964) [Ανέστης Μάρτζικας]
  52. Στην θύελλα του πάθους (1964) [Γιώργος]
  53. Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [(γκαρσόνι)]
  54. Διχασμός (1965) [καπετάν-Γρηγόρης]
  55. Η μοίρα του αθώου (1965) [Θοδωρής]
  56. Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [Θανάσης Βασιλείου]
  57. Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Σταύρος]
  58. Ο μετανάστης (1965) [(χωροφύλακας)]
  59. Ο ουρανοκατέβατος (1965) [(αστυνομικός)]
  60. Περιφρόνα με γλυκειά μου (1965) [Γιώργης]
  61. Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Γιάννης]
  62. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [(αφεντικό μπαρ)]
  63. Το φυλαχτό της μάνας (1965)
  64. Δοκιμασία (1966) [Ελευθερίου]
  65. Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [(χωροφύλακας)]
  66. Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ! (1966) [(γιατρός)]
  67. Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [(αστυνόμος) Γκότσης]
  68. Κούνια που σε κούναγε... (1966) [Αλέκος]
  69. Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
  70. Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966) [(αστυνομικός)]
  71. Ο κατατρεγμένος (1966) [Σήφης]
  72. Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
  73. Οι ένοχοι (1966)
  74. Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966) [Απόστολος Μούργος]
  75. Σκλάβοι της μοίρας (1966) [(αστυνόμος)]
  76. Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
  77. Αντίο για πάντα (1967) [Τέλης]
  78. Δακρυσμένα μάτια (1967) [Λίνος]
  79. Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Μίλτος Γεραλής]
  80. Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
  81. Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Ηρακλής]
  82. Τα δολλάρια της Ασπασίας (1967) [Ανέστης]
  83. Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Γιώργης Δαμίγος]
  84. Ξεριζωμένη γενηά (1968) [(αξιωματικός)]
  85. Ο μαχαραγιάς (1968) [(αστυνόμος)]
  86. Ο πεθερόπληκτος (1968) [(πρόεδρος δικαστηρίου)]
  87. Ο τσαχπίνης (1968) [(αστυνομικός)]
  88. Ορκίζομαι είμαι αθώα! (1968) [(εισαγγελέας)]
  89. Ποιος Θανάσης!! (1968) [Παντελής]
  90. Στα σύνορα της προδοσίας (1968) [Δήμου]
  91. Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [(εκφωνητής Ρ/Σ)]
  92. Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  93. Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
  94. Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [«γιατρός»]
  95. Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [Σωτήρης]
  96. Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [(δεσμοφύλακας)]
  97. Η δίκη ενός αθώου (1969) [(συνήγορος υπεράσπισης)]
  98. Η κραυγή μιας αθώας (1969) [Διονύσιος Παλαιολόγος]
  99. Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [(σχης)]
  100. Η σφραγίδα του Θεού (1969) [(αστυνόμος)]
  101. Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
  102. Ο πρόσφυγας (1969) [(εισαγγελέας)]
  103. Φίλησέ με πριν φύγης για πάντα (1969) [Ευστράτιος Ζαφειρίου]
  104. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [Μουσταφά]
  105. Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Σταμάτης]
  106. Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [Μικές]
  107. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Δημήτρης]
  108. Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)
  109. Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [Μηνάς]
  110. Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
  111. Η λιτανεία των ηρώων (1970) [(καλόγερος)]
  112. Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
  113. Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Γεράσιμος Πανουργιάς]
  114. Το παιδί της μαμάς (1970) [Γρηγόρης]
  115. Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Λεούσης]
  116. Η χαραυγή της νίκης (1971) [(σχης) Πετρίδης]
  117. Θύμιος... ο δαιμόνιος ντετέκτιβ / Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971) [(μέλος συμμορίας)]
  118. Ο αήττητος (1971) [(πρόεδρος δικαστηρίου)]
  119. Ο κυρ’ Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Νικόλας]
  120. Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971) [(ενωμοτάρχης)]
  121. Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [(αστυνομικός) Ευάγγελος]
  122. Ανήλικες αμαρτωλές (1972)
  123. Έρωτας και προδοσία (1972) [(τχης) Θεοδώρου]
  124. Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972) [Μιχάλης Βαλσάμης]
  125. Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [Χριστόφορος]
  126. Ο τσαρλατάνος (1973) [(αστυνόμος)]
  127. Τα χρόνια της οργής (1973)
  128. Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν (1977) [Παντούδης]
  129. Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Μανώλης]
  130. Ο ήλιος του θανάτου (1978) [(ταχυδρόμος)]
  131. Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Αναστάσης]
  132. Σωτήρης ο κροκοδειλάκιας (1987) [Παυλίδης]
  133. Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (1997) [Ηλίας]
  134. Το αίνιγμα (1998) [(δάσκαλος)]
  135. Παίζει ο Θεός με το αλατοπίπερο... (2003) [(παππούς)]
  136. Η καρδιά του κτήνους (2005) [(ιερέας γάμου)]
Ο Γιώργος Βελέντζας και ο Γιώργος Λουκάκης έπαιξαν μαζί σε 29 ταινίες.

Οι ταινίες που συμμετείχε ο Γιώργος Βελέντζας, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.40 (1672 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]

Ο Γιώργος Βελέντζας έχει μέχρι τώρα 26 θετικές γνώμες από 30 cineργούς (87 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 26 αρνητικές γνώμες 4 πρόσωπο εβδομάδας1




Σχόλια επισκεπτών

Για να γράψετε κάποιο σχόλιο, πατήστε πρώτα το σχετικό σύνδεσμο κάτω από το χώρο του σχολίου για την είσοδό σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.