Κώστας Χατζηχρήστος

Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
( 1921 - 03 Οκτωβρίου 2001)
Παντρεύτηκε την Καίτη Ντιριντάουα (1958)
Φωτογραφία: Κώστας Χατζηχρήστος

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Ο πύργος των ιπποτών (1952) [(πλανόδιος)]
  2. Γκόλφω (1955) [Δήμος]
  3. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Γκέρλας]
  4. Πιάσαμε την καλή (1955) [Θύμιος Τουλουμοτύρης]
  5. Τα τρία μωρά (1955) [Φίλιππας Μανδαρόπουλος]
  6. Δολλάρια και όνειρα (1956)
  7. 3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957) [Βαγγέλης]
  8. Έχει θείο το κορίτσι / Ο θείος της Βιολέττας (1957) [Πολυζώης]
  9. Θέλω να ζήσης μανούλα (1957) [Λάζαρος «Λαχτάρας»]
  10. Μαρία Πενταγιώτισσα (1957) [Θύμιος]
  11. Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Γιώργος]
  12. Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957) [Αλέξανδρος Κορτάκιας / Τάκης Παχουλός / Θύμιος / «Ριφιφί»]
  13. Γερακίνα (1958)
  14. Αντίο ζωή (1959) [(ηθοποιός)]
  15. Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα (1959) [Θύμιος Ταμπούρλας]
  16. Έρωτας... με δόσεις (1959) [Φώντας]
  17. Η Λίζα τό ’σκασε (1959) [Ιορδάνης Κολλάρος]
  18. Κρυστάλλω (1959) [Μήτρος]
  19. Λαός και Κολωνάκι (1959) [Κώστας Τζεβελέκης]
  20. Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) [Τώνης Παχουλός]
  21. Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Ηλίας]
  22. Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Θύμιος Μπούκουρας / «Σπύρος Μπελίρης»]
  23. Σαρακατσάνισα (1959) [Κίτσος]
  24. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Θωμάς Μακρυκώστας]
  25. Τα ντερβισόπαιδα (1960) [Θόδωρος]
  26. Καπετάνιος για... κλάματα (1961) [Σίμος Παπαφίγκος]
  27. Ο σκληρός άντρας (1961) [Ηρακλής Λεοντόπουλος του Αχιλλέως]
  28. Το έξυπνο πουλί (1961) [Λουκάς Μανής]
  29. Το παιδί της πιάτσας (1961) [Μίμης Φακής]
  30. Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [Παρασκευάς Πουρνάρας]
  31. Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962) [Μιχαληός Καραμιχάλης]
  32. Ο ταξιτζής (1962) [Θανάσης Περιμένης]
  33. Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Μανώλης Μαραμένος]
  34. Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
  35. Ο καζανόβας (1963) [Γιώργος Χατζηγεωργαλάς]
  36. Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Κανέλλος]
  37. Ο ταυρομάχος προχωρεί!.. (1963) [Μιχάλης]
  38. Της κακομοίρας (1963) [Ζήκος]
  39. Ένας ζόρικος δεκανέας (1964) [Θανάσης Πρασινάδας]
  40. Η σωφερίνα (1964) [(όργανο)]
  41. Ο θαλασσόλυκος!.. (1964) [Παντελής Καζούρας / Κώστας Χατζηχρήστος]
  42. Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Κοσμάς Περιστέρης]
  43. Οι κληρονόμοι (1964) [Παναγιώτης Τσόκας]
  44. Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [(ο μόνος αγοραστής)]
  45. Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Κοσμάς Μπουραλάς]
  46. Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Μελέτης]
  47. Ο τετραπέρατος (1966) [Δήμος Πουρνάρης]
  48. Φως... νερό... τηλέφωνο Οικόπεδα με δόσεις (1966) [Μανώλης Πελεκούδης]
  49. Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Θύμιος]
  50. Ο τυχεράκιας / Θύμιος σουβλάκια και ΠΡΟΠΟ (1968) [Θύμιος Ταμπούρλας]
  51. Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [Θύμιος Παπαχατζής / Κώστας Παπαχατζής]
  52. Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969) [Λάκης (Τριαντάφυλλος) Πέτρος (Πετρόπουλος)]
  53. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Κώστας Καραβεδούρας]
  54. Ένας χίππυς με τσαρούχια (1970)
  55. Ο απίθανος (1970) [Μάκης (Ευθύμης) Χαρίσης]
  56. Θύμιος... ο δαιμόνιος ντετέκτιβ / Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971) [Θύμιος / (αρχηγός)]
  57. Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [Λέανδρος Περπέρης]
  58. Γυναίκες στα όπλα (1979) [Στάμος Ζούπας]
  59. Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω (1981) [Θύμιος Τουλουμοτύρης]
  60. Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [Θύμιος Κατσαμπέκης]

Σκηνοθεσία

  1. Το παιδί της πιάτσας (1961)
  2. Καπετάνιος για... κλάματα (1961)
  3. Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962)
  4. Ο ταξιτζής (1962)
  5. Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
  6. Ο θαλασσόλυκος!.. (1964)
  7. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970)

Σενάριο

  1. Πιάσαμε την καλή (1955)
  2. Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957)
Οι ταινίες που συμμετείχε ο Κώστας Χατζηχρήστος, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.45 (930 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]
2.75 (44 βαθμολογήσεις) [Σκηνοθεσία]
2.60 (10 βαθμολογήσεις) [Σενάριο]

Ο Κώστας Χατζηχρήστος έχει μέχρι τώρα 44 θετικές γνώμες από 50 cineργούς (88 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 44 αρνητικές γνώμες 6 πρόσωπο εβδομάδας3