Κώστας Χατζηχρήστος

Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
( 1921 - 03 Οκτωβρίου 2001)
Παντρεύτηκε την Καίτη Ντιριντάουα (1958)
Φωτογραφία: Κώστας Χατζηχρήστος

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Ο πύργος των ιπποτών (1952) [(πλανόδιος)]
  2. Γκόλφω (1955) [Δήμος]
  3. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Γκέρλας]
  4. Πιάσαμε την καλή (1955) [Θύμιος Τουλουμοτύρης]
  5. Τα τρία μωρά (1955) [Φίλιππας Μανδαρόπουλος]
  6. Δολλάρια και όνειρα (1956)
  7. 3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957) [Βαγγέλης]
  8. Έχει θείο το κορίτσι / Ο θείος της Βιολέττας (1957) [Πολυζώης]
  9. Μαρία Πενταγιώτισσα (1957) [Θύμιος]
  10. Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Γιώργος]
  11. Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957) [Αλέξανδρος Κορτάκιας / Τάκης Παχουλός / Θύμιος / «Ριφιφί»]
  12. Γερακίνα (1958)
  13. Αντίο ζωή (1959) [(ηθοποιός)]
  14. Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα (1959) [Θύμιος Ταμπούρλας]
  15. Έρωτας... με δόσεις (1959) [Φώντας]
  16. Η Λίζα τό ’σκασε (1959) [Ιορδάνης Κολλάρος]
  17. Κρυστάλλω (1959) [Μήτρος]
  18. Λαός και Κολωνάκι (1959) [Κώστας Τζεβελέκης]
  19. Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) [Τώνης Παχουλός]
  20. Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Ηλίας]
  21. Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Θύμιος Μπούκουρας / «Σπύρος Μπελίρης»]
  22. Σαρακατσάνισα (1959) [Κίτσος]
  23. Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Θωμάς Μακρυκώστας]
  24. Τα ντερβισόπαιδα (1960) [Θόδωρος]
  25. Ο σκληρός άντρας (1961) [Ηρακλής Λεοντόπουλος του Αχιλλέως]
  26. Το έξυπνο πουλί (1961) [Λουκάς Μανής]
  27. Το παιδί της πιάτσας (1961) [Μίμης Φακής]
  28. Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [Παρασκευάς Πουρνάρας]
  29. Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962) [Μιχαληός Καραμιχάλης]
  30. Ο ταξιτζής (1962) [Θανάσης Περιμένης]
  31. Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Μανώλης Μαραμένος]
  32. Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
  33. Ο καζανόβας (1963) [Γιώργος Χατζηγεωργαλάς]
  34. Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Κανέλλος]
  35. Ο ταυρομάχος προχωρεί!.. (1963) [Μιχάλης]
  36. Της κακομοίρας (1963) [Ζήκος]
  37. Ένας ζόρικος δεκανέας (1964) [Θανάσης Πρασινάδας]
  38. Η σωφερίνα (1964) [(όργανο)]
  39. Ο θαλασσόλυκος!.. (1964) [Παντελής Καζούρας / Κώστας Χατζηχρήστος]
  40. Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Κοσμάς Περιστέρης]
  41. Οι κληρονόμοι (1964) [Παναγιώτης Τσόκας]
  42. Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [(ο μόνος αγοραστής)]
  43. Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Κοσμάς Μπουραλάς]
  44. Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Μελέτης]
  45. Ο τετραπέρατος (1966) [Δήμος Πουρνάρης]
  46. Φως... νερό... τηλέφωνο Οικόπεδα με δόσεις (1966) [Μανώλης Πελεκούδης]
  47. Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Θύμιος]
  48. Ο τυχεράκιας / Θύμιος σουβλάκια και ΠΡΟΠΟ (1968) [Θύμιος Ταμπούρλας]
  49. Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [Θύμιος Παπαχατζής / Κώστας Παπαχατζής]
  50. Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969) [Λάκης (Τριαντάφυλλος) Πέτρος (Πετρόπουλος)]
  51. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Κώστας Καραβεδούρας]
  52. Ένας χίππυς με τσαρούχια (1970)
  53. Ο απίθανος (1970) [Μάκης (Ευθύμης) Χαρίσης]
  54. Θύμιος... ο δαιμόνιος ντετέκτιβ / Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971) [Θύμιος / (αρχηγός)]
  55. Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [Λέανδρος Περπέρης]
  56. Γυναίκες στα όπλα (1979) [Στάμος Ζούπας]
  57. Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω (1981) [Θύμιος Τουλουμοτύρης]
  58. Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [Θύμιος Κατσαμπέκης]

Σκηνοθεσία

  1. Το παιδί της πιάτσας (1961)
  2. Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962)
  3. Ο ταξιτζής (1962)
  4. Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
  5. Ο θαλασσόλυκος!.. (1964)
  6. Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970)

Σενάριο

  1. Πιάσαμε την καλή (1955)
  2. Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957)
Οι ταινίες που συμμετείχε ο Κώστας Χατζηχρήστος, έχουν μέσο όρο βαθμολογίας ίσο με:
3.44 (880 βαθμολογήσεις) [Ηθοποιός]
2.79 (42 βαθμολογήσεις) [Σκηνοθεσία]
2.60 (10 βαθμολογήσεις) [Σενάριο]

Ο Κώστας Χατζηχρήστος έχει μέχρι τώρα 44 θετικές γνώμες από 50 cineργούς (88 %)  Εσύ τι νομίζεις; Γνώμες cineργών: θετικές γνώμες 44 αρνητικές γνώμες 6 πρόσωπο εβδομάδας3