Νίκος Σταυρίδης

Τόπος γέννησης: Σάμος
( 1910 - 14 Δεκεμβρίου 1987)
Φωτογραφία: Νίκος Σταυρίδης

Φιλμογραφία

Ηθοποιός

  1. Έλα στο θείο... (1950) [Αντώνης Ντούκουρας]
  2. Η ωραία των Αθηνών (1954) [Κοσμάς Χλες]
  3. Οι παπατζήδες (1954) [Βρασίδας]
  4. Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της (1955) [Ρένος]
  5. Γραφείο συνοικεσίων (1956) [Κοσμάς]
  6. Μπαρμπα Γιάννης ο Κανατάς (1957) [Γιουρούκος]
  7. Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Τάσος Καψουράς]
  8. Γερακίνα (1958)
  9. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) [Νικολάκης Πεταχτός]
  10. Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)
  11. Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [Παναγιώτης]
  12. Δουλειές με φούντες (1959) [Περικλής]
  13. Οι δοσατζήδες (1959) [Γρηγόρης Πασπάτης]
  14. Δύο χιλιάδες ναύτες κι ένα κορίτσι (1960) [(οπλονόμος)]
  15. Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960) [Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου (έμπορος γυναικείων ειδών)]
  16. Σουσουράδα (1960)
  17. Τα κίτρινα γάντια (1960) [Ορέστης Καλλιγαρίδης]
  18. Διαβόλου κάλτσα (1961) [Θωμάς Σκαρμούτσος]
  19. Ο παλληκαράς (1961) [Νικήτας Πορφύρης]
  20. Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Τεό Νταλέκης]
  21. Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Βάσος]
  22. Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [(καθηγητής)]
  23. Κορόιδο γαμπρέ (1962) [Σαράντης Διαμαντόπουλος]
  24. Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Μελέτης Καψομανώλης]
  25. Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) [Γρηγόρης Γοργότσης]
  26. 7 μέρες ψέματα (1963) [Λουκάς]
  27. Ζητείται τίμιος (1963) [Δημήτρης Γιαννόπουλος]
  28. Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [Βασίλης Τσακμάκης]
  29. Τρίτη και 13 (1963) [Κοσμάς Καλογιάννης]
  30. Εξωτικές βιταμίνες (1964) [Πέτρος Κανάκης]
  31. Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Αντώνης Καρτελής]
  32. Ο λαγοπόδαρος (1964) [Πέτρος Πελέκης]
  33. Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Ι. Ντολτσέτος]
  34. Υιέ μου... υιέ μου... (1965) [Τρύφωνας Μαυρογιάννης]
  35. Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Παρασκευόπουλος]
  36. Εισπράκτωρ 007 (1966) [Ξενοφών Τσιγκενές]
  37. Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [Χαρίλαος Μαραζιώτης]
  38. Ο εξυπνάκιας (1966) [Σωκράτης Πανάς]
  39. Η παιχνιδιάρα (1967) [Σταμάτης Σταματίου]
  40. Ο ανακατωσούρας (1967) [Λάζαρος]
  41. Ο χαζομπαμπάς (1967) [Χαράλαμπος Νούφαρος]
  42. Η θυρωρίνα (1968) [Μιχαλάκης Λυγερός]
  43. Ο πιο καλός ο μαθητής (1968) [Αρίσταρχος Κατσιμπίχας]
  44. Ψυχραιμία Ναπολέων (1968) [Ναπολέων Μανώλογλου]
  45. 3 τρελλοί για δέσιμο (1969) [(καπετάν) Παναγής Αντζουλάτος]
  46. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969) [Κυριακούλης Κατσαφάδος]
  47. Ξύπνα καϋμένε Περικλή (1969) [Περικλής Δημητρακάς]
  48. Ο θαυματοποιός (1969) [Σαράντος]
  49. Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο!!. (1969) [Χαράλαμπος Κουφός]
  50. Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [Αριστοτέλης Κολοκυθάς / Βαγγέλης Κολοκυθάς]
  51. Ο ξεροκέφαλος (1970) [Νίκος Σταρόπουλος]
  52. Οι 3 ψεύτες (1970) [Ευγένιος / Ισίδωρος / Κλεονίκη]
  53. Οι 4 άσσοι (1970) [Παντελής Ματσούκας]
  54. Δύο μοντέρνοι γλετζέδες (1971) [Πολύδωρος]
  55. Ο καουμπόι του Μεταξουργείου (1971) [Χαράλαμπος Παπατσίφλικας]
  56. Ο παραγυιός μου ο ραλλίστας (1971) [Αγησίλαος]
  57. Πώς καταντήσαμε Σωτήρη!.. (1971) [Παναγής Λεκατσάς]
  58. Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Αρίστος Μερτζεσόλης]
  59. Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Οδυσσέας Ακριβός]
  60. Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972) [Ιπποκράτης Καραγκιαούρης]

Τραγούδι

  1. Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)